Sparteldier K Logo

Dam tot Dam 2019

damloop19De damloop van 2019 was er toch 1 van de warmte. Damtotdam19 was mijn eerste wedstrijd van het jaar. Normaal ben ik goed getraind door de diverse wedstrijden door het jaar heen, goed op niveau qua gewicht, maar dit jaar was de voorbereiding anders. Veel last gehad van mijn kuiten, en last gehad van het gebrek aan motivatie. De spirit is er een beetje uit, en met zo’n gevoel aan de start komen is niet best. Echter in de vakantie had ik actief getraind en afgewisseld met fietsen en kreeg ik het gevoel weer terug. Zelfs 16k en 20k zonder moeite gelopen in de weken voor de damloop. Alles leek weer als vanouds te zijn.

De dag van de damloop was warm en zonnig. Ons restaurant was failliet gegaan dus we hadden een nieuwe stek. Vol in de zon buiten aan een tuintafel in de clubkleuren, dat was onze voorbereiding en ik had natuurlijk geen pet bij.

Met het pondje naar het station om onze tas in te leveren was wel iets nieuws. Het leek een beetje op suppen van een paar weken terug, een beetje wiebelend op je benen. Op CS was het opvallend rustig dus we stroomde snel naar ons start vak, ook val in de zon. Toch maar even de schaduw opgezocht, wat gerekt en gestrekt en gestart.

Eerste 6k kon ik lekker mijn tempo houden, mijn soundtrack bestond alleen uit McR en dat beviel op zich wel. Eerste drankpost overgeslagen omdat ik lekker in de flow zat. Maar rond de 9k werd het toch zwaar, een spons gepakt, meegenomen tot de volgende post. High 5 aan collega gegeven die support stond te geven bij 11k en daarna was het voorbij.

De benen wilde niet meer, de voeten ook niet, de hitte op mijn hoofd werd te veel. Rustig lopen, rustig lopen was alles wat ik nog kon denken. Kon helaas niemand vinden om in een zelfde tempo aan te haken.

Eenmaal in Zaandam deed de sfeer van het publiek me veel goed. Ook nog 2 supporters begroet voor de laatst kilometer, maar een eindsprintje zat er niet meer in.

Uiteindelijk 10 minuten trager dan vorig jaar, maar was voor 1:25 gegaan door de slechte voorbereiding, dus de uiteindelijke 1:24 viel niet tegen.

Week erna nog veel last gehad van mijn kuiten, en een paar dagen van mijn hoofd, was toch nog licht verbrand, de road to London is nog erg ver. Moet met 1coach toch eens gaan onderzoeken hoe mijn looptechniek verbeterd kan worden.
January 2023
October 2022
September 2022
August 2022
June 2022
February 2022
September 2019
December 2018
November 2018
September 2018
June 2018
May 2018
April 2018

Wij maken gebruik van cookies
Om statistieken van deze website in Google Analytics bij te houden. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media.